sábado, 30 de mayo de 2020

IAN CURTIS: INFLUENCE AND LEGACY


El passat 18 es van complir 40 anys de la mort d'Ian Curtis. Massa jove, massa aviat, només uns efímers 23 anys. Joy Divison solament van tenir temps a fer 2 LPs i, de fet, el segon l'Ian no el va arribar a veure publicat. Unknown Pleasures; un debut magnífic, sec i aspre com un desert nocturn. El darrer, el monumental Closer, s'interpreta com un comiat, una amarga carta de despedida. Lògicament un fet així condiciona.

Pocs artistes han tingut una carrera més curta i alhora més influent. Ian ha quedat com el compositor de la solitud, de l'aïllament, de la desesperança i de l'estèril búsqueda interna. Tractar d'estar a una alçada estratosfèrica a tots els nivells és impossible.

Amb motiu de la efemèride vaig fer una mixtape però no de cançons de Joy Division ni de coetanis. Això ja s'ha fet mil cops per gent que en sap més que jo. El que volia era intentar reflexar l'herència i la influència de la música de Joy Division, i les paraules i interpretació de l'Ian, en grups d'avui en dia. D'aquí el títol IAN INFLUENCE AND LEGACY.

Els amics d'IpopFm www.ipopfm.com la van difondre a l'emisora i ara la deixo penjada per aquí, tant en podcast com en llista d'Spoti.

Ian, et trobem a faltar i et seguim escoltant. Des de fa dècades.

PODCAST




No hay comentarios:

Publicar un comentario