sábado, 8 de mayo de 2021

Collita de Sant Jordi 2021

 

Doncs ja portem un any de maleïda pandèmia. Així com al 2020 ens vam quedar sense Diada de Sant Jordi, aquest s'havia de fer com fos. El cert és que les dades d'incidència han davallat, les vacunacions estan en alça i, també i molt important, els sectors afectats estan molt necessitats de calers que tants dies de tancament fan molt mal. 

A Lleida es va fer un invent que va sortir raonablement bé. Es van concentrar totes les parades autoritzades en un lloc determinat amb control d'assistència i amb les mesures de seguretat pertinents. Com hi vaig estar pel matí no hi havia gaire apelotonament de personal, suposo que per la tarda el catxondeo devia ser major però, per sort, no ho vaig veure. 

Com un es fa vell i es torna asocial, vaig ser previsor i abans vaig anar a fer feina de debò a la llibreria La Irreductible, que en poc temps s'ha convertit en referent cultural obligat a la nostra ciutat. Si li sumem que pocs dies abans havia estat a la sempre infalible Gigamesh, doncs ja tenim la collita arrodonida. Tot seguit els nous companys de viatge:

EL HIJO DEL PADRE - VÍCTOR DEL ÁRBOL: Acabaré aviat: possiblement un dels tres o cinc millors escriptors nacionals actualment. Les seves doloroses històries, sempre perfectament trenades, captiven i atrapen, sense oblidar que estan extraordinàriament ben escrites. Un mestre creant ecosistemes narratius.
 
L'OBSCUR ADEU DE TERESA LANZA - TONI HILL: Aquí faig una mica de trampa. El vaig comprar la setmana passada quan l'autor barceloní el va presentar a La Irreductible. Després de 2 obres tan poderoses com El Àngels de Gel i Tigres de Cristal, Toni Hill s'ha convertit en un autors més interessants del panorama negre nacional. A més, Teresa Lanza promet una novel.la plena d'intriga i suspens. 
 
LA ANOMALIA - HERVÉ LE TELLIER: Flamant guanyador del Premi Goncourt, un dels pocs que em mereix confiança absoluta, a més presenta una sinopsi totalment desarmant: un avió aterra a l'aeroport de NY després d'una tempesta. Uns mesos després, el mateix avió amb la mateixa tripulació i passatgers torna a sobrevolar el cel de Nova York. Atractiu no?. Doncs sí, cap a casa.

JOYRIDE - JACK KETCHUM: Fa ben poc he acabat La Chica De Al Lado i malgrat el patiment i l'angoixa durant la seva lectura, tinc clar que compraré tots i cadascuns dels llibres de Jack Ketchum. Voleu llibres que transmetin sensacions i regirin els budells? Avisats esteu; ara, no dic que sigui per a bé. (per cert, aprofito, ressenyaré La Chica De Al Lado i més llibres que tinc pendents, però la vida es una tombola i darrerament el blog està pagant les conseqüències).

L'HORROR DE RÈQUIEM - MARC PASTOR: Aquest és de Gigamesh, on per cert li donen a l'autor el tractament que mereix. Marc Pastor, llibre a llibre, ha consolidat una obra tan variada com estimulant, amb una infabilitat gens habitual. A Urà és, clarament, un dels nostres escriptors fantàstics preferits i encara que L'Horror de Rèquiem sigui una sèrie B, un pulp, no hem dubtat ni un moment a fer-nos amb ell. De fet, el teníem apuntat en la última excursió a la
referencial llibreria fantàstica. 

i per últim, un afegit que no surt a la foto:

ASSASSINAT AL CONSELL POLÍTIC - PAU JUVILLÀ: Llibre de proximitat total. Autor local i conegut i editorial petitona, inquieta i ben interessant. Novel.la negra en escenaris més o menys coneguts i amb la petició d'una de les dedicatòries més surreals que l'autor hagi rebut mai. Ganes d'estrenar-me amb el Pau.
 
Potser no és una collita gaire extensa però ja tornaran els bons temps de badoquejar i tafanejar davant parades i llibreries desperdigades per tota la ciutat. De moment, toca això i ens hem d'acontentar. L'any vinent potser recuperarem l'ara tan valorada quotidianeitat perduda.  
 
Aquesta il.lustració tan xula l'he tret de la pàgina web de l'Escola Pont de la Cadena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario